Translate

27 mar. 2013

Legenda lui Cupidon


  Cupidon este pentru toţi imaginea ingerului care, odată cu aruncarea sagetilor cu arcul sau fermecat, împarte si dragoste oamenilor din jur. Însă copilul gingaş care arunca cu săgeţi nu a fost dintotdeauna asa.
  În mitologia greaca Cupidon era fiul de temut al zeiţei dragostei, Venus si al lui Zeus. Acest fiu neastamparat arunca săgeţi de iubire în oricine, fie ca era om sau zeu. Se spune ca mama sa, fiind geloasa pe frumuseţea unei muritoare pe nume Psyche, i-a ordonat lui Cupidon sa o omoare. Acesta însă s-a îndrăgostit de ea si s-au casatorit. Fiind muritoare, Psyche nu avea voie sa-si privească soţul. Intr-o zi sora sa a convins-o sa se uite spre soţul ei si drept pedeapsă, Cupidon a părăsit-o intr-un camp pustiu.
  Fiindu-i dor de soţul sau, Psyche s-a dus la templul zeiţei Venus pentru a-l găsi. Acolo, zeita frumuseţii i-a făgăduit ca-l va găsi doar dacă îndeplineşte anumite îndatoriri. Cea mai grea era o calatorie pe taramul lui Hades, zeul întunericului, pentru a-i aduce intr-o cutie puţin din frumuseţea soţiei acestuia. Psyche nu a dat înapoi însă a cedat tentaţiei de a deschide cutia. Pentru acest lucru a fost adormita intr-un somn de moarte din care doar dragostea o mai putea salva. Cupidon a fost cel care a salvat-o iar Venus, înduioşată de iubirea dintre cei doi, a facut-o si pe Psyche zeita.
  Povestea dragostei dintre muritoarea Psyche si zeul Cupidon face inconjurul lumii în fiecare an de Valentine’s Day. Întreaga legenda reprezintă ideea ca dragostea este posibila oricum si oricand, ca iubirea dintre doi oameni trece peste toate neputinţele, ideile preconcepute si depăşeşte orice barieră. Fie ca atunci cand va fi momentul,Cupidon sa va atingă cu săgeţile lui si sa va umple sufletele cu iubire!
http://www.agentianotalone.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu